| Selamat Tahun Baru 1435H & 2014M Semoga Hari Yang Mendatang Ini Akan Mendekatkan Kita Kepada Tuhan Sekelian Alam ..

Friday, July 8, 2011

Ziarah pagi di kampung

Photobucket


Ziarah pagi di Kampung Nawa ni semasa kol 9 pagi ni .. tepi sungai mada .. padi dah 2 bulan menghijau

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Jengkaut ni depa guna untuk bersihkan rumput2 tebal & tanah tepi2 sungai ni

Photobucket

kalau sebelah malam memang ramai kaki pancing kat tepi sungai ni .. ada yang tak balik umah dok tepi sungai ni .. azan subuh baru nak balik .. ermmm bini tidok sorang la yaa ..

Photobucket


Photobucket

Kalau dah bersih macam ni .. ikan nak dok tang mana pulak yaa ..

3 comments:

MaMa AiNi said...

bestnya menikmati udara kg yg segar sambil melihat sawah padi..ank mama excited sgt bergambar ngan pokok padi sebab first time tgk padi masa ikut kawan balik ke perlis..gelihati tgk perangainya..kat kg hb johor ada pokok getah je..n pisau toreh punank mama tak pernah pegang..anak2 sekarang kan Ringgo !!...

Khairil said...

cantik le pemandangan kat kampung pagi-pagi....

Ringgo said...

tul tu Mama A .. kalau nak tgk bendang/sawah padi bleh dtg sini ..
tu le kampung namanya bro ..
kalau lepas subuh tu lagi syahdu pemandangannya ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...