| Selamat Tahun Baru 1435H & 2014M Semoga Hari Yang Mendatang Ini Akan Mendekatkan Kita Kepada Tuhan Sekelian Alam ..

Tuesday, June 28, 2011

10 Seksaan kepada Perempuan ..

Azab Neraka

SEPULUH jenis seksaan yang menimpa wanita yang diperlihatkan kepada Nabi Muhammad SAW ketika melalui peristiwa Israk dan Mikraj, membuatkan Rasulullah SAW menangis setiap kali mengenangkannya.


Dalam perjalanan itu, antaranya Baginda diperlihatkan


Azab Neraka

1. Perempuan yang digantung dengan rambut dan otak di kepalanya mendidih. Mereka adalah perempuan yang tidak mahu melindungi rambutnya daripada dilihat lelaki lain.

2. Perempuan yang digantung dengan lidahnya dan
3. Tangannya dikeluarkan daripada punggung dan
4. Minyak panas dituangkan ke dalam kerongkongnya. Mereka adalah perempuan yang suka menyakiti hati suami dengan kata-katanya.

5. Perempuan digantung buah dadanya dari arah punggung dan air pokok zakum dituang ke dalam kerongkongnya. Mereka adalah perempuan yang menyusui anak orang lain tanpa keizinan suaminya.

6. Perempuan diikat dua kakinya serta dua tangannya sampai ke ubun dan dibelit beberapa ular dan kala jengking . Mereka adalah perempuan yang boleh solat dan berpuasa tetapi tidak mahu mengerjakannya, tidak berwuduk dan tidak mahu mandi junub. Mereka sering keluar rumah tanpa mendapat izin suaminya terlebih dulu dan tidak mandi iaitu tidak bersuci selepas habis haid dan nifas.

7. Perempuan yang makan daging tubuhnya sendiri manakala di bawahnya ada api yang menyal. Mereka adalah perempuan yang berhias untuk dilihat lelaki lain dan suka menceritakan aib orang lain.

8. Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka. Mereka adalah perempuan yang suka memasyhurkan diri sendiri supaya orang melihat akan perhiasannya.

9. Perempuan yang kepalanya seperti kepala kerbau pendek (khinzir) dan badannya pula seperti keldai . Mereka adalah perempuan yang suka mengadu domba dan sangat suka berdusta.

10. Rupanya berbentuk anjing dan beberapa ekor ular serta kala jengking masuk ke dalam mulutnya dan keluar melalui duburnya. Mereka adalah perempuan yang suka marah kepada suaminya dan memfitnah orang lain.


Wallahua'lam..

2 comments:

MaMa AiNi said...

takut dan insaf mama baca entry yg ini..semuga mama dan wanita2 diluar sana tidak tergulung didlm gulungan wanita yg diatas..amin..Thanks Ringgo..

Ringgo said...

semoga kaum perempuan kita jauh dari golongan tersebut ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...